V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať +420 725 136 051 info@solarventi.cz

Princíp teplovzdušných panelov SolarVenti

Ako to funguje?

SolarVenti je teplovzdušný solárny kolektor, ktorý možno umiestniť na všetky druhy strešných krytín, ale väčšinou sa umiestňuje jednoducho a priamo kolmo na stenu, ktorá je orientovaná čo najviac k juhu.

Pri každom slnečnom žiarení sa vďaka solárne bunke spustí ventilátor v kolektore. Čerstvý vzduch z vonku sa nasaje do panelu cez perforovanú zadnú stranu.

Vnútri paneli sa vzduch zohreje o 10-40 ° C oproti vonkajšej teplote v tieni a je následne vháňaný pretlakom do domu, chalupy a pod.

Vzduch, ktorý je vháňaný dovnútra, vytláča rôznymi netesnosťami alebo ventiláciou vlhkosť z domu , odstraňuje zatuchliny a zároveň Vám znižuje náklady na vykurovanie.

Vaša nehnuteľnosť prestane byť vlhká, zatuchnutá a nie je až tak studená ako predtým. Pokiaľ ide napríklad o chalupu, budete mať príjemný pobyt hneď od začiatku a nie až po 1-2 dňoch.

Prierez a konštrukcia panelu SolarVenti

Prierez a konštrukcia panelu SolarVenti

Princíp fungovania a prierez teplovzdušného panelu SolarVenti

Rozložený pohľad - Inštalácia na stenu

Montáž panela SolarVenti

Samoochlazovací princíp

Pri teplých slnečných dňoch mnohokrát nie je potrebné ďalšie temperácia vnútri domu. V týchto situáciách je možné zariadenie vypnúť a vďaka patentovanej zadnej doske začne samovoľné samoochlazování, takže sa zabránia prehrievaniu panela .

SolarVenti teplovzdušné solárne panely sú jediné na trhu, ktoré samy zvládajú pasívne samoochlazování.Ostatné panely k tomu potrebujú ventilátor naviac.

Samoochlazovací princíp prierez SolarVenti

Samoochlazovací princíp teplovzdušného panelu SolarVenti

Čo hovoria zákazníci? - Kliknite tu

Slnko je obrovským zdrojom bezemisné energie,ktorá vzniká jadrovými premenami. Zásoby vodíka sa odhadujú na niekoľko miliárd rokov a preto je solárna energia považovaná za obnoviteľnú.

Na zemský povrch dopadá v ideálnom prípade (kolmý smer dopadu) 1100 W/m2. Podľa meraní GeoModel Solar s.r.o. dopadne za 1 rok do Českej republiky približne 1100 kWh/m2 energie, ktorú dokážu naše solárne vzduchové kolektory efektívne využiť!

SolarVenti v provozu

Ako funguje SolarVenti v zime?

Konštrukcia

Rám je vyrobený z eloxovaného hliníka. Krycou vrstvou je jednokomorový nárazuvzdorný polykarbonát.

Odolnosť voči nárazu je u moderného polykarbonátu 250-násobne vyššie ako u skla . Naviac má o 40% vyššiu tepelnú účinnosť ako sklo. Viac info tu: Polykarbonát wikipedie

Mnoho malých otvorov na zadnej strane, ktorými sa vzduch nasáva, funguje ako primárny filter.

Sekundárne sa vzduch filtruje skrze čiernu filcovou podložku.

Táto konštrukcia zaisťuje najvyššie solárne efektívnosť na trhu a je patentovaná v Európe, Číne, Japonsku, Austrálii a mnohých ďalších krajinách.

- JEDINEČNÁ 5-TI ROKOV ZÁRUKA

- ZDOKUMENTOVANÉ ÚČINNOSŤ

- NAJLEPŠÍ V TESTU

- DOPRAVA ZADARMO*

*Platí pre zaslanie samotného tovaru. Pri objednaní montáže bude účtované 12 Sk / km vr. 21% DPH.

Čo hovoria zákazníci? - Kliknite tu

Produkty SolarVenti


Máte otázky? Radi Vám poradíme