V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať +420 725 136 051 info@solarventi.cz

Odvlhčenie vzduchu

Vlhkosť, pleseň a hrudky v cukre - riešením je vetranie a temperovanie

Všeobecne sa dá povedať, že dnešný bývanie býva dobre utesnené a že izolované domy mávajú nižšie náklady na kúrenie. Avšak nie vždy je to optimálne pre vnútornú klímu.

Problém býva vcirkuláciu vzduchu vo vnútri domu. Pôvodný prirodzené škárky a otvory sú dnes odstránené a nahradené parozábranami, ako v murive, tak aj vo stropoch a utesnenými oknami a dverami.

Ak teplý a vlhký vzduch nemá možnosť úniku z uzavretého priestoru, hromadí sa v chladnejších miestach, napr. pri oknách, vo vykurovaných miestnostiach a v blízkosti nedostatočne izolovaných stien.

Ak je problém závažný, môže sa tento stav prejaviť vo forme zdraviu škodlivých plesní na stenách i.

Vlhká múr

Hrudky v cukre a zápach

Špeciálne v budovách, ktoré sa nepoužívajú celoročne, sa môžu objaviť problémy s vlhkosťou aj tým, že nie sú v čase našej neprítomnosti vyvetrané.

Hrudky v cukre

SolarVenti - Odvlhčovanie bez výdavkov na prevádzku

Už cez 60.000 zákazníkov sa presvedčilo, že SolarVenti zvláda riešiť problém s odvlhčovaním a vnútornou klímou bez ďalších výdavkov. A to aj v dňoch, kedy slnko svieti málo.

Ako funguje SolarVenti

SolarVenti - Odvlhčovanie bez výdavkov na prevádzku
Naopak, v mrazivom zimnom období, keď je slnečného svitu dostatok, je výhodou veľmi nízka relatívna vlhkosť vzduchu, ktorá má vďaka SolarVenti pozitívny vplyv na Váš dom.
 

Čo hovoria zákazníci

Onedlho po spustení systému sa vlhkosť ako stavebného materiálu, tak i vnútorného vybavenia zníži. Priaznivé podmienky pre vznik plesní sú tak zlikvidované.


Máte otázky? Radi Vám poradíme